Inzamelingsacties

Omdat in Ghana leermiddelen vaak moeilijk verkrijgbaar zijn, verzamelt de stichting allerlei schoolspullen, van pennen en papier tot computers.
Uiteraard zijn ook Engelstalige schoolboeken nodig.
Verder is er veel behoefte aan (oud) gereedschap en sportartikelen, maar ook allerlei speelgoed is van harte welkom.

Het streven is jaarlijks een containervol van deze spullen naar Ghana te verschepen.
Hierbij ontvangt
de Stichting Afrikaad praktische en financiële steun van zowel particulieren als bedrijven.

Zo verzamelen schoolkinderen oud speelgoed en een bedrijf in logistieke dienstverlening heeft het
verschepen van de container gesponsord .
In Ghana gaat een deel van de gedoneerde goederen direct naar lopende projecten.

De goederen waar niet meteen een bestemming voor is worden in eigen beheer verkocht op lokale markten.
Van de opbrengst worden dan weer zaken als cement en andere bouwmaterialen gekocht.