De Schakel, Barendrecht februari 2006

Afgelopen vrijdag werd de Stichting Afrikaad verrast met een actie die de jeugd van Harmonievereniging Barendrecht had gehouden.
Daarom hadden de leerlingen potloden ingezameld voor een schoolproject in Ghana.
Winia Schriek, zelf lid van het Dagorkest en binnen de Stichting Afrikaad onderwijszaken als item, gaat eind maart naar Ghana om de projecten te bekijken die de Stichting daar heeft lopen.
Zo ook het scholenproject in Vume in het Volta District. De school in Ghana, welke oa gebouwd is met behulp van financiële bijdrage van andere scholen in Barendrecht, is bijna af maar materiaal is er nog maar mondjesmaat.
Als muziekant weet ieder lid dat een potlood een onmisbaar attribuut is om aantekieningen te maken op de bladmuziek.
Zo kwam de Harmonievereniging op het ideee om potloden te verzamlen voor deze school. De leerlingen van het orkest overhandigden daarom afgelopen vrijdag een flinke doos vol met potloden aan de Stichting Afrikaad.
Deze doos gaat mee in de container naar Ghana, welke februari wordt verscheept. Ook met kleine acties kan de Stichting mensen in Ghana weer verder helpen.
Meer info: www.stichtingafrikaad.nl